GRE
Dünya Dilleri Merkezi Farkıyla GRE Hazırlık Kursu. Türkiye'nin En Çok Tercih Edilen Dil Okulunda GRE'ye Hazırlanın. Türk ve Yabancı öğretmenler eşliğinde, grup veya özel ders programlarıyla GRE sınavına hazırlanabilirsiniz.

GRE Nedir?

GRE, Amerika Birleşik Devletleri’nde lisansüstü / master veya doktora eğitimi görmek isteyen öğrencilerin alması gereken bir sınavdır. Bu sınav ETS (Educational Testing Service) tarafından yapılır.

GRE, General Test ve Subject Test olmak üzere ikiye ayrılır. Genellikle, okul başvurularında General Test sonucu istenmektedir. Bazı programlara yapılan başvurularda ise Subject Test istenebilmektedir.

kampanya gre

GRE Sınavının İçeriği Hakkında Bilgi

GRE sınavına girmeden önce katılımcıların sınav hakkında bilmesi gereken önemli hatırlatmalar ve sınav sistemiyle ilgili detaylı bilgilendirme.

1) General Test

GRE General testi sözel, sayısal, analitik yazma (kompozisyon) olmak üzere 3 bölümden oluşmaktadır. Bu bölümlere ek olarak deneysel olan ancak puan hesaplamasına katılmayan bir bölüm daha bulunur.

Sözel Bölüm (GRE Verbal)

2 kısımdan oluşur. Her bölüm için 20 soru olmak üzere toplam 40 soru olup, her bölüm için 30 dakika olmak üzere toplam süre 60 dakikadır. Analiz ve sonuç çıkarma, metinde bulunan önemli noktaların seçimi ve kelime, cümle ve metinlerin anlamlarını kavrama gibi özellikleri ölçer.

AlanlarSoru SayısıSüre
Analitik yazma; Bu alan 2 alt bölümden oluşur Her bölümde 1 soru vardır 1A Konu Analizi 1B Tartışma Analizi Her bölüm için 30 dakika olmak üzere toplam 1 saat
Sözel Analiz Bu alan 2 alt bölümden oluşur Her Bir Bölümde 20 Soru Vardır. Her bölüm için 30 dakika olmak üzere toplam 1 saat
Sayısal Analiz Bu alan 2 alt bölümden oluşur Her Bir Bölümde 20 Soru Vardır. Her bölüm için 35 dakika olmak üzere toplam 70 dakika

Sayısal Bölüm (GRE Quantitative)

2 kısımdan oluşur. Her bölüm için 20 soru olmak üzere toplam soru sayısı 40 olup, her bölüm için 35 dakika olmak üzere toplam süre 70 dakikadır. Temel matematik,aritmetik,geometri ve veri yorumlama, sayısal bilgilerin anlaşılması, bu bilgilerin yorumlanması ve matematiksel modeller kullanarak çözümü gibi özellikleri ölçer.

Analitik Yazma Bölümü (GRE Analytical Writing)

Konu Analizi ve Tartışma Analizi olmak üzere 2 kısımdan oluşur. Toplam süre, her bir bölüm için 30 dk. olmak üzere 60 dk.’dır. İfadelerin açık bir biçimde belirtilmesi, bunları nedenler ve örneklerle desteklerken İngilizce kurallarının kullanımını ölçer.

Her bölüm kendi içinde ikiye ayrılır yani toplam 6 aşamada tamamlanmakta olan sınavın, 3.kısım tamamlandığında 10 dk.’lık ara verilir.

GRE General Test genel kapsamlı bir sınav olup GRE sınavını şart koşan tüm yüksek lisans ve doktora programlarına başvuranlar tarafından alınmalıdır. Sınav merkezlerinde yıl boyunca bilgisayar ortamında sınava girilebilmektedir. Bu test 21 günde en fazla bir kere, 1 yıl içinde en fazla 5 defa alınabilmektedir.

GRE testinin zorluk derecesi öğrencinin sorulara verdiği doğru veya yanlış cevaplara göre değişir. Alınan puanlar, sınav bitiminden itibaren 10-15 gün içinde gönderilir. Test yerlerini,tarihlerini görmek ve kayıt yaptırmak için www.ets.org/gre adresi üzerinden bir hesap oluşturmanız gerekmektedir.

GRE General Test Skorlarınızı istediğiniz okullara online olarak göndermeniz mümkündür. Eğer istediğiniz puanı alamadıysanız, göndermiş olduğunuz okullardan sınav skorunu geri alabilrsiniz.

Testin yapıldığı gün, Sözel Analiz ve Sayısal Analiz bölümlerinin bitiminde, resmi olmayan GRE sonucunuzu gördükten sonra size bu skoru göndermek istediğiniz okullar sorulacaktır. 4 okula kadar ek bir ücret ödemeden skorunuzu gönderebilrsiniz.

Eğer istenilen okul listede yoksa bu skorun liste dışı okullara gönderim formunun doldurulması için test merkez yöneticisine danışın. Formu test merkezinden ayrılmadan önce teslim etmelisiniz.

Aksi takdirde, formunuz kabul edilmeyecektir. Test gününden sonra, gönderim başına 25 $ üzere skorunuzu okullara online olarak göndermeniz mümkündür.

Sözel ve sayısal bölümler için 130 ila 170 arasında bir puanlama sistemi mevcuttur.

Sözel Analiz (Verbal Reasoning) puanlama: 130-170.

Sayısal Analiz (Quantitative Reasoning) puanlama : 130-170 En düşük puan 130, en yüksek puan 170’dir.

Hiçbir soru cevaplanmasa bile 130 puan alınır. Analitik yazma bölümünde ise puan 0,5'lik artışlar halinde 0 ile 6,0 arasındadır.

GRE General Test almak için online olarak www.ets.org/gre adresinden kayıt olup, bir hesap oluşturmanız gerekmektedir. Aynı işlemi telefon, faks veya mektup vasıtasıyla da gerçekleştirebilirsiniz. Test ücretini kredi kartı ile ödeyebilirsiniz.