Kocaeli Üniversitesi Hazırlık Atlama Sınavı Kursu
Kocaeli Üniversitesi İngilizce hazırlık atlama Proficiency sınavına yönelik hazırlık eğitimlerine katılacak olan öğrencilerimize başlıca seviye belirleme sınavı uygulamaktayız. Seviye belirleme sınavı sonrasında katılımcının dilbilgisi, reading, writing, listening, düzeyi verilecek olan bir test ile net bir şekilde belirlenir.
Eğitimlerimiz Kocaeli Üniversitesi hazırlık atlama sınavına girecek öğrenciler için özel olarak hazırlanmaktadır.
Kocaeli Üniversitesi hazırlık atlama Proficiency sınavı formatına yönelik teknikler ve katılımcıların muafiyet sınavının reading, writing, listening bölümlerinden maksimum düzeyde skor almaları hedeflenmektedir.
Hazırlık atlama sınavı Proficiency eğitimlerimiz konusunda uzmanlaşmış akademik başarısı tescilli öğretim üyelerimiz tarafından yürütülmektedir.
Kocaeli Üniversitesi Hazırlık Atlama Sınavının İçeriği:
Sınav öğrencilerin okuma ve dinleme beerisini belirlemektedir. Sınavda 1 Dinleme ve 7 Okuma bölümü bulunmaktadır. Dinleme bölümü 15 dakika okuma bölümü 75 sürmektedir. Toplam puan 100 üzerinden hesaplanmaktadır.
Muafiyet sınavı her eğitim-öğretim yılı başında bir kez düzenlenmektedir. Muafiyet sınavında başarısız olan ve sınava herhangi bir sebepten dolayı katılamayan öğrencilere yeni bir sınav açılmaz. Bu sınavda 100 üzerinden 65 ve daha yukarı puan alan öğrenci İngilizce hazırlık programından muaf tutulur. İngilizce hazırlık programından muaf tutulmanın diğer şartları ise aşağıda belirtilmiştir.
Öğrencinin, Yükseköğretim Kurulu tarafından denkliği kabul edilen yurt dışındaki bir üniversitede İngilizce muafiyet nitelikli sınavdan muaf olmuş ya da İngilizce hazırlık eğitimi almış ve başarı ile tamamlamış olduğunu eğitim-öğretim yılının başında muafiyet sınavının uygulanma tarihinden önce belgelemesi ve ibraz etmesi gerekmektedir.
Öğrencinin, yurt içindeki bir üniversitede 4 yıllık İngilizce dil, edebiyat veya öğretmenlikle ilgili bir bölümün İngilizce muafiyet nitelikli sınavından muaf olmuş ya da İngilizce hazırlık eğitimi almış ve başarı ile tamamlamış olduğunu eğitim-öğretim yılının başında muafiyet sınavının uygulanma tarihinden önce belgelemesi ve ibraz etmesi gerekir.
Öğrencinin, son iki yıl içerisinde aşağıdaki sınavlardan birine girmiş ve aşağıda belirtilen o sınava ait asgari puanı almış olduğunu eğitim-öğretim yılının başında muafiyet sınavının uygulanma tarihinden önce belgelemesi ve ibraz etmesi gerekir.
- TOEFL-internet-based testten 75 puan almış öğrenci muaf tutulur.
- IELTS’ten 6 puan almış öğrenci muaf tutulur.
- FCE sınavından “C” seviye notu almış öğrenci muaf tutulur.
- SAT sınavının herhangi bir bölümünden en az 520 puan almış öğrenci muaf tutulur.
- YDS’den 80 puan almış ve buna ek olarak girmek zorunda olunan İngilizce hazırlık muafiyet sınavının konuşma ve yazma bölümlerinden 50 üzerinden en az 30 puan almış olması gerekmektedir.